Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szőnyegbombázás – Az önk
  2011-03-19 20:15:49, szombat
 
  Szőnyegbombázás - Az önkormányzatoknak vége?
barikad.hu
2011, március 19 - 12:36

A tervezett adóelvonások miatt a csőd szélére juthatnak a hazai önkormányzatok. A forráskivonás után megoldást senki nem kínál a bajbajutott helyi képviseleteknek. Interjú Csanádi Gáborral
Cikk Front kép - 280x185:

Sajtóértesülések szerint az Orbán-kormány a jövő héten nyilvánosságra kerülő Magyary Zoltán-terv olyan elképzeléseket tartalmaz, melyek értelmében megszűnne, pontosabban közvetlenül a központi költségvetésbe folyna be három, ma az önkormányzatokat illető adónem: az iparűzési, az idegenforgalmi és a gépjármű adó. Az ötletről és a tervekről kérdeztük Csanádi Gábor Ferencet, a Jobbik Pest megyei frakciójának vezetőjét.

- Tegnap éppen Hegedűs Lórántnéval tartottak közös sajtótájékoztatót az önkormányzatok sanyarú helyzete miatt. Hogyan értékeli a mai hírt, amely az adónemek központosításáról szólnak?

- Az első gondolatom az volt, hogy ez egy nagyon rossz vicc. Komolyan mondom, aki ezt kitalálta, annak vagy halvány fogalma sincs a magyar önkormányzati rendszerről, vagy rettentően kártékony ember.

- Mi az, ami a tervben annyira nem tetszett?

- Az egész alapötlet úgy, ahogy van, egy szőnyegbombázásra emlékeztet. Gondoljanak bele: az idei évre a három adónem hozzávetőlegesen 580 milliárd forint bevételt irányoz elő az önkormányzatok részére. Abszurdum, hogy a kormány úgy látja, hogy államosítani kell az alapfokú oktatási intézményeket és ezért még forrást von el a településektől és a megyéktől. Az egész központosítás sem szakmailag, sem anyagilag nem indokolt.

- A kormánynak az az álláspontja, hogy azért olyan rossz a helyzet az alapfokú oktatásban, mert a helyi önkormányzatok nem finanszírozzák megfelelően.

- Igen, mondja ezt az a kormány, aki maga is ugyanúgy megszorítja az önkormányzatokat, mint az elmúlt évek szocialista kormányai. Éppen a központi kormányzat az, ami folyamatosan pénzt vont el minden lehetséges jogcímen. Olyan ez, mintha hegyet szántatnánk egy lóval, amit sohasem etetünk meg, aztán csodálkozunk, miért pusztult éhen?

- Felemlítődött az is, hogy a járások kialakítására használnák fel a befolyó összeget...

- Most komolyan, ki lehet az, aki ezt kitalálta? Úgy akar a kabinet spórolni, hogy méregdrágán kiépít sok - sok vízfejű járási hivatalt és közben gyakorlatilag kiírtja a települések háromnegyedét? Ez a megoldás az életben nem lesz költséghatékony. Méregdrága lesz, bürokratikus és átláthatatlan!

- A Széll Kálmán-terv is hasonló megoldást tartalmaz. Erről mi a véleménye?

- Az a meggyőződésem, hogy a Fidesz mindenkinek, beleértve a saját választóit is, hazudott. A tervek reformról szólnak, de gyakorlatilag az önkormányzatiság és a jogállam felszámolására készülnek Magyarországon. Jól látható a folyamat abból is, ahogy tétlenül nézik Pest megye haldoklását és az égvilágon semmit sem tesznek a megmentéséért. Hegedűs Lórántné nem véletlenül nyilatkozta tegnap, hogy ez a terv a legsötétebb kádári időket idézi.

- Mi lehet a megoldás?

- Főleg a kisebb településeken a polgármesterek és a képviselő - testületek többsége hagyományosan független emberekből áll, de számtalan önkormányzatról hallottam, ahol dacára a fideszes többségnek, a lázadás szélén állnak. Mi elsősorban egy nemzeti mozgalom vagyunk, csak azután politikai párt és fel fogjuk emelni a szavunkat. Ha kell, tüntetni fogunk egyszerre sok száz településen és ha a Fidesz nem hagyja abba ezt a nemzetfelszámoló, teljesen szakmaiatlan politizálást, nagyon, rossz időkre készülhet fel. Nem tudom, kik írják ezeket a terveket. Mi az emberek között járunk és élünk és most csendesen üzenem sok - sok honfitársam nevében a kormánynak: az emberek türelme végképp elfogyott és nagyon nagy baj lesz, ha nem változtatnak sürgősen a politikájukon. Most kellene ezt megérteni, mert lehet, hogy egy-két hónap múlva már késő lesz.

barikad.hu

http://barikad.hu/sz%C5%91nyegbomb%C3%A1z%C3%A1s_%E2%80%93_az_%C3%B6nkorm%C3%A1ny zatoknak_v%C3%A9ge-20110319
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önkormányzatokat, hozzávetőlegesen, nemzetfelszámoló, sajtóértesülések, önkormányzatiság, szőnyegbombázás, képviseleteknek, költséghatékony, önkormányzatról, finanszírozzák, önkormányzatok, településektől, magyarországon, felszámolására, polgármesterek, elképzeléseket, nyilvánosságra, költségvetésbe, idegenforgalmi, felemlítődött, intézményeket, településeken, központosítás, megmentéséért, meggyőződésem, forráskivonás, politikájukon, gyakorlatilag, háromnegyedét, hagyományosan, önkormányzati, átláthatatlan, kialakítására, államosítani, bürokratikus, változtatnak, önkormányzatoknak vége, tervezett adóelvonások, csőd szélére, hazai önkormányzatok, forráskivonás után, bajbajutott helyi, jövő héten, központi költségvetésbe, önkormányzatokat illető, tervekről kérdeztük, önkormányzatok sanyarú, adónemek központosításáról, első gondolatom, nagyon rossz, magyar önkormányzati, tervben annyira, Interjú Csanádi Gáborral, Cikk Front, Magyary Zoltán-terv, Csanádi Gábor Ferencet, Jobbik Pest, Hegedűs Lórántnéval, Széll Kálmán-terv, Hegedűs Lórántné,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete István - Akác  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Sokan azt tartják  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Alázat  Nem számIt  Őrizkednünk kell...  Hiányzik  Nagyi telefonál  Png férfi  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png virág  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Radikális szeretet  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogy lehet megtartani  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Reggel van  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 19  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png rózsa csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Németh László tollából  Tavaszi kép  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Reggel van  Jónás Tamás – Végtelen b...  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Erdőn  Makszim Gorkij gondolata  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  A boldog családok mind hasonló... 
Bejegyzés Címkék
önkormányzatoknak vége, tervezett adóelvonások, csőd szélére, hazai önkormányzatok, forráskivonás után, bajbajutott helyi, jövő héten, központi költségvetésbe, önkormányzatokat illető, tervekről kérdeztük, önkormányzatok sanyarú, adónemek központosításáról, első gondolatom, nagyon rossz, magyar önkormányzati, tervben annyira, egész alapötlet, szőnyegbombázásra emlékeztet, idei évre, három adónem, önkormányzatok részére, alapfokú oktatási, egész központosítás, alapfokú oktatásban, helyi önkormányzatok, elmúlt évek, központi kormányzat, járások kialakítására, befolyó összeget&#8230, kabinet spórolni, települések háromnegyedét, saját választóit, tervek reformról, jogállam felszámolására, folyamat abból, égvilágon semmit, legsötétebb kádári, kisebb településeken, képviselő &#8211, fideszes többségnek, lázadás szélén, nemzeti mozgalom, emberek között, emberek türelme, önkormányzatokat, hozzávetőlegesen, nemzetfelszámoló, sajtóértesülések, önkormányzatiság, szőnyegbombázás, képviseleteknek, költséghatékony, önkormányzatról, finanszírozzák, önkormányzatok, településektől, magyarországon, felszámolására, polgármesterek, elképzeléseket, nyilvánosságra, költségvetésbe, idegenforgalmi, felemlítődött, intézményeket, településeken, központosítás, megmentéséért, meggyőződésem, forráskivonás, politikájukon, gyakorlatilag, háromnegyedét, hagyományosan, önkormányzati, átláthatatlan, kialakítására, államosítani, bürokratikus, változtatnak, frakciójának, folyamatosan, politizálást, adóelvonások, csodálkozunk, szakmaiatlan, szocialista, gondoljanak, legsötétebb, mindenkinek, bajbajutott, nyilatkozta, lórántnéval, méregdrágán, haldoklását, települések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.